Utazás

A világban lebegő szigetek folyamatos mozgásban vannak. A magasságuk csak enyhén változik, de vízszintesen folyamatosan keringenek egymás körül. Ezért nem is igazán lehet térképet rajzolni a világról. A könyvben közölt térkép inkább csak bemutatja a szigeteket, és a világban elfoglalt magasságukról tájékoztat. A szigetek mozgásának törvényszerűségeire nem jöttek még rá a világ lakói, ezért sosem lehet tudni egy utazás elején, hogy mennyi idei tart majd az út. Követni kell az iránytűt, ami elvezet a célig. Lehet, hogy épp közel van egymáshoz a két sziget, és akkor rövid lesz az út, de az is előfordulhat, hogy nagyon messze járnak egymástól, és akkor nagyon hosszú lesz az utazás.

A szigeteket hat szintre lehet elhelyezni, attól függően, hogy milyen magasan keringenek. Fentről lefelelé haladva a hat szint:

6. szint (sarkvidéki) The Draining Sea Ice Mines

5. szint (hideg) The Meeting Place Canopy

4. szint (hűvös) Aria Dragon’s Spine Bridgeways

3. szint (mérsékelt) Heartland Plenty The Shattered City

2. szint (meleg) Freedom Isle Shadowhaven Star Crater Isle

1. szint (forró) Deepsky Citadel Mount Ore

Az utazás ideje egy szinten belül 2d6 hét. Minden szintváltás +1d6 héttel növeli ezt. Például ha valaki Canopyból utazik Shadowhavenbe, akkor 5-2=3 szintet vált, tehát 2d6+3d6=5d6 hetet utazik. A mesélő szabadon is meghatározhatja a távolságot 1d6 és 8d6 között. Az utóbbi a világ forró aljától a jéghideg tetejéig tartó utazásra vonatkozhat.

A kapitány a szokott módon egy hajózás (boating) dobással csökkentheti ezt. Minden siker és emelés után egy héttel csökken az utazás ideje. Az utazás minimális ideje a dobott kockák száma. Például ha 4d6 hét az utazás, akkor minimum 4 hétig tart, még akkor is, ha a hajózás dobás 4 alá csökkentené azt.

Utazás

Sundered Skies peterfy peterfy